Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tyúkhúsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab tyúk (egészben)
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 fej zeller
  • 1 fej karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 darab krumpli
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál egész bors
  • 1 darab húsleves kocka
  • só

Elkészítése

A tyúkot szétdaraboljuk és megmossuk.

Annyi hideg vízben, hogy bőségesen ellepje, feltesszük főni. A keletkező habot folyamatosan leszedjük a leves tetejéről, egészen addig, míg teljesen habmentes lesz a felszíne. Ekkor a lángot alatta visszavesszük takarékra és végig így főzzük, hogy csak gyöngyözzön, különben a színe zavaros lenne.

A zöldségeket megtisztítjuk és a fazékba, a húsok mellé tesszük. Beledobjuk a húsleves kockát és sózzuk. Egy teatojást megtöltjük szemes borssal, majd a fazék peremére akasztva, a készülő levesbe lógatjuk. Ahogy fentebb is említettem, nagyon fontos, hogy kis láng felett főzzük, éppen csak gyöngyözzön!

Szánjunk erre a folyamatra 3-4 órát, attól függően, mikorra puhul meg a hús.

Amikor megfőtt a tyúk, csipesszel egy tálba szedjük. A zöldségeket is kivesszük a fazékból, majd egy tálalóedénybe, szűrő segítségével átszűröm a levet.

Cérnametélt vagy eperlevél tésztával kínáljuk a húslevest.

https://receptneked.wps.hu/levesek/tyukhusleves-5/