Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tyúkhúsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab friss, háztáji tyúk
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 fej zeller
  • 1 darab karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 5 darab gomba
  • 6 darab kelbimbó
  • 10 darab hüvelyes zöldborsó
  • 1 darab paradicsom
  • 2 darab lecsópaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor zellerzöld
  • 2 darab burgonya
  • 1 darab brokkoli tönkje
  • 1 kávéskanál egészbors
  • 2 evőkanál só vagy ételízesítő

Elkészítése

A részeire szedett tyúkot egy nagyobb fazékba téve felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje (kb 6-7 liter) és felforraljuk.

A keletkezett habot kis szűrővel leszedegetjük és beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és a fűszereket.

Nagyon lassú lángon épp csak gyöngyözzön, legalább 3 órán át főzzük. Közben kóstolgatunk, ha íztelen, sózzuk.

Miután elkészült leszűrjük, a főtt húsokat és a zöldségeket külön tálcára szedegetjük és ízlés szerint grízgaluskával vagy cérnametélttel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/levesek/tyukhusleves-7/