Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tyúkhúsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • tyúkhús
  • leginkább a csontos részek
  • 1 fej vöröshagyma – egészben
  • 2 gerezd fokhagyma – egészben
  • sárgarépa
  • megtisztítva – hosszában elvágva
  • 2 db fehérrépa – hosszában elvágva
  • megpucolva
  • felkarikázva
  • megpucolva
  • felkarikázva
  • megpucolva
  • egészben
  • kimagozva
  • egészben
  • 1 paradicsom egészben
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só
  • 1 bors

Elkészítése

A tyúkhúsleves titka, hogy gyöngyöző vízben kell főzni, és a főzés közben keletkező habot nem kell a levesről eltávolítani. Én először a húst kezdem el főzni, majd egy óráig, és csak ezután adom hozzá a zöldségeket.

A tyúkhúslevest ezután szűröm, és a húst, valamint a zöldségeket külön kínálom.

A tésztát (csiga, vagy cérnametélt) külön, sós vízben szoktam megfőzni, és sosem hagyom a levesben, mert megszívja magát, és könnyen megromolhat tőle a leves még a hűtőben is.

 

https://receptneked.wps.hu/levesek/tyukhusleves/