Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Leves receptek

Üde krumplileves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az üde krumplileves könnyű és friss fogás, amelyet az újkrumpli, a zöldfűszerek és a kolbász tesz igazán ízletessé. A tejfölös habarástól krémesebb lesz, az almaecettől pedig kellemesen üdítő. Tavaszi-nyári ebédekre ideális választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Sikli Timi
Beküldte: 2013.10.18.

Hozzávalók

Elkészítése

Az újkrumplit alaposan megmossuk, héját szivaccsal ledörzsöljük, majd kisebb kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a zöldjét is felhasználjuk. Egy lábasban kevés olajon átforgatjuk a hagymát, majd félrehúzva megszórjuk pirospaprikával, és egy korty vízzel felöntjük, hogy ne keseredjen meg.

Hozzáadjuk a krumplit, a cikkekre vágott paradicsomot, a megtisztított, egészben hagyott fokhagymát és a babérlevelet. Felöntjük a zöldségalaplével (szükség esetén vízzel pótolhatjuk), és félig lefedve főzzük. Amikor a krumpli majdnem megpuhult, hozzáadjuk a félkarikákra vágott főzőkolbászt.

A tejfölt simára keverjük a keményítővel és egy merőkanál forró levessel, majd visszaöntjük a fazékba, és egyet forralunk rajta. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával, majd ízlés szerint néhány csepp almaecettel frissítjük.

Tipp

A levest gazdagíthatjuk sárgarépával vagy zellerrel is, így még tartalmasabb lesz. Friss, ropogós kenyérrel kínálva a legfinomabb.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is