Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Üde krumplileves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg újkrumpli
  • 0,5 szem paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 darab babérlevél
  • 1 dl tejföl
  • 1 arasznyi főzőkolbász
  • petrezselyemzöld (ízlés szerint )
  • metélőhagyma (ízlés szerint )
  • 1 liter zöldség alaplé (lehet kockából is)
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • pár csepp almaecet

Elkészítése

Az újkrumplit alaposan megmossuk, héját szivaccsal ledörzsöljük, majd kisebb kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a zöldjét is felhasználjuk. Egy lábasban kevés olajon átforgatjuk a hagymát, majd félrehúzva megszórjuk pirospaprikával, és egy korty vízzel felöntjük, hogy ne keseredjen meg.

Hozzáadjuk a krumplit, a cikkekre vágott paradicsomot, a megtisztított, egészben hagyott fokhagymát és a babérlevelet. Felöntjük a zöldségalaplével (szükség esetén vízzel pótolhatjuk), és félig lefedve főzzük. Amikor a krumpli majdnem megpuhult, hozzáadjuk a félkarikákra vágott főzőkolbászt.

A tejfölt simára keverjük a keményítővel és egy merőkanál forró levessel, majd visszaöntjük a fazékba, és egyet forralunk rajta. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával, majd ízlés szerint néhány csepp almaecettel frissítjük.

Tipp

A levest gazdagíthatjuk sárgarépával vagy zellerrel is, így még tartalmasabb lesz. Friss, ropogós kenyérrel kínálva a legfinomabb.

https://receptneked.wps.hu/levesek/ude-krumplileves/