Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges levesek

Leves receptek

Újévi káposztaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1000 g savanyú káposzta 400 g füstölt hús (füstölt tarja) 200 g kolbász 30 g szárított gomba 100 g aszalt szilva 1 darab vöröshagyma (apróra vágva) 1 csipet só tejföl (ízlés szerint) Elkészítése: A szárított gombát leforrázzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. A káposztáról leöntjük a savanyú levét (ha túl savanyú lenne a káposzta, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2014.10.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1000 g savanyú káposzta
  • 400 g füstölt hús (füstölt tarja)
  • 200 g kolbász
  • 30 g szárított gomba
  • 100 g aszalt szilva
  • 1 darab vöröshagyma (apróra vágva)
  • 1 csipet só
  • tejföl (ízlés szerint)


Elkészítése:

A szárított gombát leforrázzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. A káposztáról leöntjük a savanyú levét (ha túl savanyú lenne a káposzta, átmossuk hideg vízben).

Egy nagyobb lábasban kevés olajon előpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát a karikára vágott kolbásszal együtt. Hozzáadjuk a kockákra vágott füstölt húst, az aszalt szilvát, és a gombát (a levével együtt).

Pár percet pároljuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, megsózzuk és kb. 40-50 percet főzzük. Tálalás előtt adhatunk hozzá tejfölt, és ha kell, még ízesítsük meg sóval.

[box style=”info”]Kis videós segítség (mert néha kell) 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=GXEdHIvykFo[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is