Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Újévi káposztaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1000 g savanyú káposzta
  • 400 g füstölt hús (füstölt tarja)
  • 200 g kolbász
  • 30 g szárított gomba
  • 100 g aszalt szilva
  • 1 darab vöröshagyma (apróra vágva)
  • 1 csipet só
  • tejföl (ízlés szerint)


Elkészítése:

A szárított gombát leforrázzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. A káposztáról leöntjük a savanyú levét (ha túl savanyú lenne a káposzta, átmossuk hideg vízben).

Egy nagyobb lábasban kevés olajon előpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát a karikára vágott kolbásszal együtt. Hozzáadjuk a kockákra vágott füstölt húst, az aszalt szilvát, és a gombát (a levével együtt).

Pár percet pároljuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, megsózzuk és kb. 40-50 percet főzzük. Tálalás előtt adhatunk hozzá tejfölt, és ha kell, még ízesítsük meg sóval.

[box style=”info”]Kis videós segítség (mert néha kell) 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=GXEdHIvykFo[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/ujevi-kaposztaleves/