Hozzávalók:
- 1000 g savanyú káposzta
- 400 g füstölt hús (füstölt tarja)
- 200 g kolbász
- 30 g szárított gomba
- 100 g aszalt szilva
- 1 darab vöröshagyma (apróra vágva)
- 1 csipet só
- tejföl (ízlés szerint)
Elkészítése:
A szárított gombát leforrázzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. A káposztáról leöntjük a savanyú levét (ha túl savanyú lenne a káposzta, átmossuk hideg vízben).
Egy nagyobb lábasban kevés olajon előpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát a karikára vágott kolbásszal együtt. Hozzáadjuk a kockákra vágott füstölt húst, az aszalt szilvát, és a gombát (a levével együtt).
Pár percet pároljuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, megsózzuk és kb. 40-50 percet főzzük. Tálalás előtt adhatunk hozzá tejfölt, és ha kell, még ízesítsük meg sóval.
[box style=”info”]Kis videós segítség (mert néha kell) 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=GXEdHIvykFo[/box]