Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Leves receptek

Újházi tyúkhúsleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A előkészített tyúkot hideg vízben, nagyon lassú tűzön feltesszük főni egy nagyobb hagymával együtt. Éppen csak gyöngyöznie szabad a levesnek, közben a tetején keletkező habot folyamatosan szedjük le. A répát, fehérrépát ízlés szerint karikára vagy hasábokra vágjuk. A zellert, karalábét vágjuk közepes hasábra. A fokhagyma gerezdeket, gombákat is tisztítsuk meg. Két óra lassú főzés után […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.12.02.

Hozzávalók

Tálaláshoz

Elkészítése

A előkészített tyúkot hideg vízben, nagyon lassú tűzön feltesszük főni egy nagyobb hagymával együtt.

Éppen csak gyöngyöznie szabad a levesnek, közben a tetején keletkező habot folyamatosan szedjük le.

A répát, fehérrépát ízlés szerint karikára vagy hasábokra vágjuk. A zellert, karalábét vágjuk közepes hasábra. A fokhagyma gerezdeket, gombákat is tisztítsuk meg.

Két óra lassú főzés után adjuk a levesalaphoz a zöldségeket. Ha a répa már félig megpuhult, akkor beletesszük a levesbe a zöldborsót.

Amikor a zöldségek és a hús is teljesen megpuhult, akkor elkészült a leves.

Kóstoljuk meg és ízesítsük sóval, borssal ha még kicsit íztelen lenne.

Pihentessük a levesünket pár percig, majd ha még keletkezett a leves tetején felesleges zsír, akkor azt szedjük le.

Tálaljuk a hússal, zöldségekkel és tésztával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is