Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Újházi tyúkhúsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg tyúk
  • 5 szál sárgarépa
  • 4 szál fehérrépa
  • 1 darab kicsi zeller
  • 1 darab kisebb karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 darab nagyobb gomba
  • 2 merőkanál zöldborsó
  • só ízlés szerint
  • 6 darab szemes bors

Tálaláshoz

  • cérnametélt

Elkészítése

A előkészített tyúkot hideg vízben, nagyon lassú tűzön feltesszük főni egy nagyobb hagymával együtt.

Éppen csak gyöngyöznie szabad a levesnek, közben a tetején keletkező habot folyamatosan szedjük le.

A répát, fehérrépát ízlés szerint karikára vagy hasábokra vágjuk. A zellert, karalábét vágjuk közepes hasábra. A fokhagyma gerezdeket, gombákat is tisztítsuk meg.

Két óra lassú főzés után adjuk a levesalaphoz a zöldségeket. Ha a répa már félig megpuhult, akkor beletesszük a levesbe a zöldborsót.

Amikor a zöldségek és a hús is teljesen megpuhult, akkor elkészült a leves.

Kóstoljuk meg és ízesítsük sóval, borssal ha még kicsit íztelen lenne.

Pihentessük a levesünket pár percig, majd ha még keletkezett a leves tetején felesleges zsír, akkor azt szedjük le.

Tálaljuk a hússal, zöldségekkel és tésztával.

https://receptneked.wps.hu/levesek/ujhazi-tyukhusleves-2/