Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Leves receptek

Újházy tyúkhúsleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Előkészítésként megtisztítjuk a zöldségeket. A vöröshagymát megmossuk, de a héját rajta hagyjuk. A tyúkot kívül-belül alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, lehabozzuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát és a fűszereket. Az egész borsot és a fokhagymát teatojásba vagy fűszerzacskóba helyezzük, így tesszük a levesbe. A levest kb. 1 órán át kis lángon […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.01.03.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítésként megtisztítjuk a zöldségeket. A vöröshagymát megmossuk, de a héját rajta hagyjuk. A tyúkot kívül-belül alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, lehabozzuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát és a fűszereket. Az egész borsot és a fokhagymát teatojásba vagy fűszerzacskóba helyezzük, így tesszük a levesbe.

A levest kb. 1 órán át kis lángon főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, kivéve a gombát, zöldborsót és karfiolt. Ezeket két-három merőkanál levesben külön főzzük meg. A levest csak gyöngyözve forraljuk tovább. Amikor a tyúk megpuhul, elzárjuk a lángot, és pihentetjük a levest fél órát, majd óvatosan átszűrjük. A zöldségeket tetszés szerint feldaraboljuk.

A tyúkot darabolva vagy kicsontozva, metéltre vágott hússal tesszük a levesbe. Betétként külön csigatésztát vagy cérnametéltet főzünk hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is