Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldborsólevesek

Zöldség levesek

Újkrumplis zöldborsóleves zabkocka tésztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg zöldborsó (saját eltevésű mirelit) 40 dkg újkrumpli 5 dkg zabkocka tészta 1 kis fej vöröshagyma 3 ek olaj 1 kk só 1 késhegynyi őrölt bors 1 tk házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka) 1 tk házi darált paprika 1 tk csemege paprikakrém 1 tk őrölt pirospaprika 1,8 dl víz Elkészítése: Minden zöldséget alaposan […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.07.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
  • 40 dkg újkrumpli
  • 5 dkg zabkocka tészta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 tk házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
  • 1 tk házi darált paprika
  • 1 tk csemege paprikakrém
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1,8 dl víz


Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a vöröshagymát felkockázzuk, a krumplit apró darabokra vágjuk.

Egy kisebb fazékban az olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd a zöldborsót és a krumplit is átforgatjuk rajta. Felengedjük vízzel, majd ízesítjük a fűszerekkel.

Ha felforr, beleszórjuk a tésztát. Ha megpuhultak a zöldségek, elzárjuk, és melegen kínáljuk.

[box style=”info”]Egészen egyszerű zöldborsólevest készítettem, amibe került pár darab apróbb újkrumpli a kertből és egy maréknyi zabkocka tészta. Kevés alapanyagból, hamar kivitelezhető ebéd.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is