Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
- 40 dkg újkrumpli
- 5 dkg zabkocka tészta
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 tk házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
- 1 tk házi darált paprika
- 1 tk csemege paprikakrém
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1,8 dl víz
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a vöröshagymát felkockázzuk, a krumplit apró darabokra vágjuk.
Egy kisebb fazékban az olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd a zöldborsót és a krumplit is átforgatjuk rajta. Felengedjük vízzel, majd ízesítjük a fűszerekkel.
Ha felforr, beleszórjuk a tésztát. Ha megpuhultak a zöldségek, elzárjuk, és melegen kínáljuk.
[box style=”info”]Egészen egyszerű zöldborsólevest készítettem, amibe került pár darab apróbb újkrumpli a kertből és egy maréknyi zabkocka tészta. Kevés alapanyagból, hamar kivitelezhető ebéd.[/box]

