Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Újkrumplis zöldborsóleves zabkocka tésztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
  • 40 dkg újkrumpli
  • 5 dkg zabkocka tészta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 tk házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
  • 1 tk házi darált paprika
  • 1 tk csemege paprikakrém
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1,8 dl víz


Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a vöröshagymát felkockázzuk, a krumplit apró darabokra vágjuk.

Egy kisebb fazékban az olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd a zöldborsót és a krumplit is átforgatjuk rajta. Felengedjük vízzel, majd ízesítjük a fűszerekkel.

Ha felforr, beleszórjuk a tésztát. Ha megpuhultak a zöldségek, elzárjuk, és melegen kínáljuk.

[box style=”info”]Egészen egyszerű zöldborsólevest készítettem, amibe került pár darab apróbb újkrumpli a kertből és egy maréknyi zabkocka tészta. Kevés alapanyagból, hamar kivitelezhető ebéd.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/ujkrumplis-zoldborsoleves-zabkocka-tesztaval/