Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Leves receptek

Ünnepi csontleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húsos csontot előző este lesózom. A zöldségeket megtisztítom és ízlés szerint darabolom. A sárgarépát negyedelem, a zellert és karalábét kisebb kockákra vágom, a paprikát és vöröshagymát, csak megtisztítom. Egy nagyobb fazékba beleteszem a lesózott csontot, majd pedig felengedem hideg vízzel. Annyi vizet engedek rá, hogy ellepje és felteszem főni. Amikor kezd habosodni, akkor lehabozom […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
270 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LonaiDettus
Beküldte: 2020.12.15.

Hozzávalók

Elkészítése

A húsos csontot előző este lesózom.

A zöldségeket megtisztítom és ízlés szerint darabolom. A sárgarépát negyedelem, a zellert és karalábét kisebb kockákra vágom, a paprikát és vöröshagymát, csak megtisztítom.

Egy nagyobb fazékba beleteszem a lesózott csontot, majd pedig felengedem hideg vízzel. Annyi vizet engedek rá, hogy ellepje és felteszem főni. Amikor kezd habosodni, akkor lehabozom a tetejét, hozzáadom az előkészített zöldségeket, a leveskockát, a szárított petrezselymet, ételízesítőt és az egész borsot.

A tűzhelyet takarékra állítom és csendben 4 órát hagyom lassú tűzön főni. Ekkor megkóstolom, ha szükséges még egy kis sóval ízesítem.

Közben kifőzöm a tésztát, majd leszűröm.

Tálaláskor mindenki magának szed tésztát. Én nem keverem a csontleveshez, mert szétfő a forró levesben.

Bármilyen levesbetéttel készíthető, daragaluska, cérnametélt, reszelt tészta, ki mivel szereti!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
LonaiDettus
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is