Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ünnepi csontleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 darab húsos csont (kb 80 dkg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 teáskanál szárított petrezselyemzöld
  • 0,25 fej zeller
  • 0,25 fej karalábé
  • 1 darab paprika
  • 2 darab erőleves kocka
  • 10 darab egész bors
  • só
  • 200 g boglyas cérna száraztészta

Elkészítése

A húsos csontot előző este lesózom.

A zöldségeket megtisztítom és ízlés szerint darabolom. A sárgarépát negyedelem, a zellert és karalábét kisebb kockákra vágom, a paprikát és vöröshagymát, csak megtisztítom.

Egy nagyobb fazékba beleteszem a lesózott csontot, majd pedig felengedem hideg vízzel. Annyi vizet engedek rá, hogy ellepje és felteszem főni. Amikor kezd habosodni, akkor lehabozom a tetejét, hozzáadom az előkészített zöldségeket, a leveskockát, a szárított petrezselymet, ételízesítőt és az egész borsot.

A tűzhelyet takarékra állítom és csendben 4 órát hagyom lassú tűzön főni. Ekkor megkóstolom, ha szükséges még egy kis sóval ízesítem.

Közben kifőzöm a tésztát, majd leszűröm.

Tálaláskor mindenki magának szed tésztát. Én nem keverem a csontleveshez, mert szétfő a forró levesben.

Bármilyen levesbetéttel készíthető, daragaluska, cérnametélt, reszelt tészta, ki mivel szereti!

https://receptneked.wps.hu/levesek/unnepi-csontleves/