Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaddisznó gulyás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 8 személyre

  • 1 kg vaddisznócomb
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • zellerzöld
  • só
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db paprika (az egyik lehet erős )
  • 2 darab paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika

A leves betéthez

  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 csipet só

Elkészítése

Egy fazékban felolvasztjuk a zsírt, majd üvegesre fonnyasztjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a köményt, majd 1-2 percig pirítjuk, hogy kiengedjék az aromáikat. Ekkor beletesszük a felkockázott paprikát és paradicsomot, és néhány percig együtt pároljuk.

Hozzáadjuk a felkockázott húst, sóval és ételízesítővel ízesítjük, majd kevergetve zsírjára pirítjuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel, és lassú tűzön párolni kezdjük.

Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a megtisztított, felaprított zöldségeket és a burgonyát. Felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel, és az egészet készre főzzük.

A végén csipetkét vagy kis galuskát szaggatunk bele, és még néhány percig főzzük, míg a tészta is megfő.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/vaddiszno-gulyas/