Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Vágott borsóleves virslivel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg felesborsó 1 közepes vöröshagyma 5 dkg kolozsvári szalonna 1 kk só 1 késhegynyi bors 2 babérlevél 1 kk chilipehely 15 dkg frankfurti virsli 3 ek napraforgó olaj 4 dl zöldség alaplé 2 tk petrezselyemzöld Elkészítése: Előző este a sárgaborsót alaposan megmossuk, bő vízben (hideg) beáztatjuk. Másnap feltesszük főni, lassú fokozaton. Megsózzuk egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg felesborsó
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 kk só
  • 1 késhegynyi bors
  • 2 babérlevél
  • 1 kk chilipehely
  • 15 dkg frankfurti virsli
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 4 dl zöldség alaplé
  • 2 tk petrezselyemzöld


Elkészítése:

Előző este a sárgaborsót alaposan megmossuk, bő vízben (hideg) beáztatjuk.

Másnap feltesszük főni, lassú fokozaton. Megsózzuk egy kicsit, és a babért beledobjuk. A vöröshagymát lereszeljük, és az olajon megpirítjuk, majd a kockákra vágott szalonnát is.

Miután megfőtt a borsó, a hagymás szalonnára öntjük, borssal és chilipehellyel ízesítjük. Felöntjük az alaplével, a babért eltávolítjuk.

Pár percig még hagyjuk főni, majd beletesszük a karikára vágott virsliket, és összefőzzük. Aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is