Elkészítése
A citromot kifacsarjuk és a levét egy tálban (vagy már a lábasban, amiben a levest főzzzük) a vízhez adjuk.
Az almákat meghámozzuk és a magházukat eltávolítjuk, majd kockákra vágjuk. Ezután a citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg, mire az összes felkockázásával végzünk.
Az almát a citromos vízben elkezdjük főzi a szegfűszeg valamint a barna cukor társaságában. Mire a víz felforr, az alma meg is puhul, szóval a folyamat ultragyors.
A pudingot a tejjel kézi habverővel csomómentesre habarjuk. Amikor az alma már puha, a pudingot állandó keverés mellett hozzáadjuk és megvárjuk míg újra felforr, azután készen van.
Mivel ez a leves multifunkcionális, így a téli hidegben forrón tálalva pillanatok alatt átmelegít, míg a nyári hőségben jól behűtve, üdítően hat savanykás aromájával.

