Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliapudingos almaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 300 g alma
  • 700 ml víz
  • 2 evőkanál barna cukor (természetesen kristálycukor is lehet)
  • 5 darab szegfűszeg
  • 0,5 citrom leve
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej

Elkészítése

A citromot kifacsarjuk és a levét egy tálban (vagy már a lábasban, amiben a levest főzzzük) a vízhez adjuk.

Az almákat meghámozzuk és a magházukat eltávolítjuk, majd kockákra vágjuk. Ezután a citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg, mire az összes felkockázásával végzünk.

Az almát a citromos vízben elkezdjük főzi a szegfűszeg valamint a barna cukor társaságában. Mire a víz felforr, az alma meg is puhul, szóval a folyamat ultragyors.

A pudingot a tejjel kézi habverővel csomómentesre habarjuk. Amikor az alma már puha, a pudingot állandó keverés mellett hozzáadjuk és megvárjuk míg újra felforr, azután készen van.

Mivel ez a leves multifunkcionális, így a téli hidegben forrón tálalva pillanatok alatt átmelegít, míg a nyári hőségben jól behűtve, üdítően hat savanykás aromájával.

https://receptneked.wps.hu/levesek/vaniliapudingos-almaleves/