Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcs levesek

Leves receptek

Vaníliás-karamellás almaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almát és a banánt meghámozzuk. A banánt hosszában félbevágjuk, majd kb. fél centiméteres darabokra szeleteljük. Az almát cikkekre vágjuk, eltávolítjuk a magházát, és hasonló méretű darabokra aprítjuk. Meglocsoljuk a citromlével, majd a víz és a tej keverékébe tesszük. A levest forrásig melegítjük, majd egy csipet sóval és ízlés szerint cukorral ízesítjük. Közben egy tálban […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.06.17.

Hozzávalók

Elkészítése

Az almát és a banánt meghámozzuk. A banánt hosszában félbevágjuk, majd kb. fél centiméteres darabokra szeleteljük. Az almát cikkekre vágjuk, eltávolítjuk a magházát, és hasonló méretű darabokra aprítjuk. Meglocsoljuk a citromlével, majd a víz és a tej keverékébe tesszük.

A levest forrásig melegítjük, majd egy csipet sóval és ízlés szerint cukorral ízesítjük.

Közben egy tálban összekeverjük a pudingporokat a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel, hogy csomómentes legyen. A forrásban lévő leveshez öntjük, folyamatos keverés mellett besűrítjük.

Ha túl sűrűnek találjuk, kevés tejjel hígíthatjuk.

Forrón és hidegen egyaránt finom. Almával és körtével is elkészíthető.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is