Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás-karamellás almaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 liter tej
  • 1,5 liter víz
  • 4 db alma
  • 3 db banán
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag karamellízű pudingpor
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál citromlé
  • cukor

Elkészítése

Az almát és a banánt meghámozzuk. A banánt hosszában félbevágjuk, majd kb. fél centiméteres darabokra szeleteljük. Az almát cikkekre vágjuk, eltávolítjuk a magházát, és hasonló méretű darabokra aprítjuk. Meglocsoljuk a citromlével, majd a víz és a tej keverékébe tesszük.

A levest forrásig melegítjük, majd egy csipet sóval és ízlés szerint cukorral ízesítjük.

Közben egy tálban összekeverjük a pudingporokat a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel, hogy csomómentes legyen. A forrásban lévő leveshez öntjük, folyamatos keverés mellett besűrítjük.

Ha túl sűrűnek találjuk, kevés tejjel hígíthatjuk.

Forrón és hidegen egyaránt finom. Almával és körtével is elkészíthető.

https://receptneked.wps.hu/levesek/vanilias-karamellas-almaleves/