Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombalevesek

Leves receptek

Vargányás burgonyaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 70 dkg burgonya 2-3 db sárgarépa 1 db fehérrépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 db zöldségleves kocka 1 kk darált paprika ízlés szerint őrölt bors 5 dkg szárított vargánya gomba 2 ek étolaj 2 finomliszt 1 kis csokor petrezselyem zöld aprítva 1 kk pirospaprika A galuskához: 1 db tojás 1 csipet só […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.09.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg burgonya
  • 2-3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldségleves kocka
  • 1 kk darált paprika
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 5 dkg szárított vargánya gomba
  • 2 ek étolaj
  • 2 finomliszt
  • 1 kis csokor petrezselyem zöld aprítva
  • 1 kk pirospaprika

A galuskához:

  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 ek víz
  • liszt ízlés szerint


Elkészítése:

A megtisztított sárga- és fehérrépát felkarikáztam. A vargánya gombát beáztattam, a levétől leszűrtem.

A zöldségeket a gombával, a hagymákkal és fél liter vízzel fel tettem főni. Egy kis őrölt borssal megszórtam, sóztam, és 1 mokkáskanál darált paprikát, a hagymákat, leveskockát is beletettem, majd fedő alatt félkészre főztem.

Az elfőtt levét vízzel pótoltam. Ezután beletettem a kockára vágott burgonyát, amivel készre főztem. A végén az étolajon a liszttel zsemleszínű rántást készítettem, megszórtam friss, apróbbra vágott petrezselyem zöldjével, piros paprikával, vízzel felöntöttem, a levesbe öntöttem, kevertem, összeforraltam a levest.

A galuska hozzávalóit összekevertem annyi liszttel,hogy jól szaggatható legyen.

Ne legyen lágy, de kemény sem! A galuskát a levesbe szaggattam,amikor feljön a leves tetejére,akkor kész a levesünk.

Tejföllel locsoltam meg a levest tálaláskor.

Különleges, finom aromája van a levesnek a vargánya gombától.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is