Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vargányás burgonyaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 darab húsleveskocka
  • 50 g szárított vargánya
  • olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál darált paprika
  • só
  • bors

Levesbetét

  • csigatészta

Elkészítése

A megtisztított sárgarépát és fehérrépát felkarikázzuk, a szárított vargányát vízben áztatjuk kb. 15-20 percig. A zöldségeket és a gombát egy lábosba tesszük, majd hozzáadjuk a sót, a borsot, egy kiskanál darált paprikát, a megtisztított hagymát és a húsleveskockákat. Az egészet fedő alatt puhára főzzük, majd felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel (kb. 1,5 liter).

Amikor a leves felforrt, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Közben egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a lisztet világos zsemleszínűre, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, és gyorsan elkeverjük, nehogy megégjen. Az így elkészült rántást egy kevés vízzel simára keverjük, és a leveshez adjuk. Még egyszer felforraljuk a levest, hogy az ízek összeérjenek.

A kész leveshez csigatésztát kínálunk levesbetétként.

https://receptneked.wps.hu/levesek/varganyas-burgonyaleves/