Hozzávalók:
- 0,5 kg csicsóka
- 1 tojás nagyságú krumpli
- 6-8 nagy szelet szárított vargánya gomba
- 1 púpozott ek apróra vágott póréhagyma
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 1 dl sűrű joghurt
- só
- bors
- csipetnyi szárított zöld petrezselyemlevél
- 1 ek olaj
- 1 tk vaj
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük, majd belerakjuk a vajat és az apróra vágott póréhagymát. Sózzuk, és lassan dinszteljük.
Amikor elkezd fonnyadni a hagyma, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott csicsókát és krumplit. 2-3 percig dinszteljük, közben forgatjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Íesítjük sóval, borssal és petrezselyemmel, majd hozzáadjuk a szárított vargányát is.
Puhára főzzük, és hagyjuk a vizet elpárologni. Hozzáadjuk a joghurtot, és botmixerrel pürésítjük. Annyi vizet adunk hozza, hogy krémes állagú legyen (kb. 4 dl), és hozzáadjuk a tejszínt is, majd megvárjuk, hogy felfőjön.
Ha szükség, utána ízesítünk. Jó étvágyat!