Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vargányás, zöldséges burgonyaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • burgonya
  • szárított vargánya
  • zöldségek
  • hagyma
  • só
  • delikát
  • fűszerpaprika
  • paprika
  • olaj
  • liszt
  • bors

Elkészítése

Először a szárított vargányát vízbe áztattam. Amikor megpuhult, többször leöblítettem folyó víz alatt.

A felkarikázott répákat kevés vízben a hagymával, paprikával és gombával félig megfőztem, ízesítettem kevés borssal, sóval és delikáttal, majd kellő mennyiségű vízzel feltöltöttem.

Amikor felforrt, hozzáadtam a felkockázott burgonyát, és készre főztem.

Közben olajon, liszttel zsemleszínű rántást készítettem, amit paprikával megszórtam és vízzel felengedtem. Ezt a lobogó levesbe kevertem.

Összeforraltam és kész.

https://receptneked.wps.hu/levesek/varganyas-zoldseges-burgonyaleves/