Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcs levesek

Leves receptek

Vegyes gyümölcsleves köszmétével

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 nagyobb alma 35 dkg cseresznye (nálam mirelit) 15 dkg köszméte 1 csapott tk fahéj csipet só cukor ízlés szerint (nálam 3 púpos ek) 1 tasak vaníliás cukor 0,5 tasak tejszín ízű pudingpor 2 dl főzőtejszín (18 %-os) Elkészítése: Az almát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és a cseresznyével együtt feltesszük főni (9 dl vízzel […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.01.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb alma
  • 35 dkg cseresznye (nálam mirelit)
  • 15 dkg köszméte
  • 1 csapott tk fahéj
  • csipet só
  • cukor ízlés szerint (nálam 3 púpos ek)
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 0,5 tasak tejszín ízű pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (18 %-os)


Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és a cseresznyével együtt feltesszük főni (9 dl vízzel öntöttem fel). Ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, fahéjjal.

Ha puha az alma, hozzáadjuk a köszmétét.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd a meleg leves levéből pár evőkanálnyival felhígítjuk.

A levest lehúzzuk a tűzről, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a tejszínt és visszatéve hagyjuk felfőni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is