Elkészítése
Mosd meg és darabold fel a zöldségeket.
Tedd a zöldségeket és a vizet egy nagyobb edénybe és közepes lángon főzd, amíg megpuhulnak.
Őröld finomra a fűszereket.
Egy másik edényben hevítsd fel közepes lángon a ghít és pirítsd meg benne a fűszerkeveréket. Vigyázz, hogy meg ne égesd. Add hozzá a főtt zöldségeketet és 4 csészét a főzőléből. 2 percig forrald utána keverd bele a sót is.
A maradék főzőlevet idd meg nyugodtan, igazi jó kis ásványisó ital.
Minden zöldségnek önmagában fogyasztva van nyugtató vagy stimuláló hatása a különböző dosákra nézve. Például a répa nyugtatja a vátát és a kaphát, de fűtő tulajdonsága miatt emelheti a pittát. Együtt főzve a zöldségeket ezzel a fűszerezéssel a levest tridósássá teszi, ami kedvező minden konstitúciónak.
Ezt a receptet betetem a Tavaszi Tisztítás Program Receptfüzetébe is, mert ideális olyankor, amikor tehermentesíteni szeretnénk az emésztést.









