A spárgát megtisztítjuk, a fás alsó részeket eltávolítjuk hámozóval. A spárgafejeket letörjük és félretesszük, a szárakat kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy evőkanál vajon kevés sóval üvegesre pároljuk. Megszórjuk fehérborssal, majd felöntjük a vermouth-tal. Hozzáadjuk a felaprított spárgadarabokat, és felöntjük annyi zöldséglevessel, hogy ellepje. Sózzuk, majd lassú tűzön főzzük, amíg a spárga megpuhul.
Közben a gombát cikkekre vágjuk, és egy evőkanál vaj és kevés olívaolaj keverékén pirosra sütjük. A végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, tekerek rá borsot, enyhén sózzuk, majd félretesszük a spárgafejek mellé.
A főzőtejszínt elkeverjük az étkezési keményítővel, és félretesszük.
Amikor a spárga megpuhult, botmixerrel krémesre turmixoljuk a levest. Visszatesszük a tűzre, majd hozzáadjuk a sült gombát és a félretett spárgafejeket.
A gomba pirítására használt serpenyőt egy kevés levessel kiöblítjük, hogy az ott maradt ízeket is a leveshez adjuk.
A zöldséggaluska elkészítése:
Egy kis tálban összekeverjük a vajat, a szárított zöldségeket, a tojást, a lisztet és egy csipet sót. Egy kávéskanál segítségével a masszából kis galuskákat szaggatunk a forró levesbe.
A keményítős tejszínhez hozzáadunk egy kevés forró levest, majd az egészet visszaöntjük a fazékba. Ezután egy kevés vermouth-ot még adunk az íze kiemeléséhez.
A levest egyet rottyantjuk, majd tálalhatjuk.