Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vidéki káposztaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 db gombakonzerv
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 30 dkg kolbász
  • 10 dkg rizs
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 l víz
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kk tárkony
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma


Elkészítése:

Savanyú káposztát megmossuk, és rövidebbre aprítjuk.

Egy fazékba tesszük, ráöntjük a vizet, és főzni kezdjük.

Közben hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, gombát, felkockázott hagymát, megmosott és átválogatott rizst.

Meghintjük fűszerpaprikával, tárkonnyal, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát.

Tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor megfőtt a leves, behabarjuk vele.

https://receptneked.wps.hu/levesek/videki-kaposztaleves/