Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Leves receptek

Virslis burgonyaleves csípősen

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 15 dkg húsos füstölt szalonna 1 fej vöröshagyma 50 dkg burgonya 2 dl tejföl 1 tk. kanál pirospaprika 1 kk só 1 kk őrölt fekete bors 2 pár virsli 2 szál zeller zöld 2 szál petrezselyem zöld 2-3 db babérlevél 1 ek. finomliszt 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/ Elkészítése: A vöröshagymát, paprikát és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2016.10.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk. kanál pirospaprika
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 2 pár virsli
  • 2 szál zeller zöld
  • 2 szál petrezselyem zöld
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 ek. finomliszt
  • 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/


Elkészítése:

A vöröshagymát, paprikát és a szalonnát apróra a burgonyát kis kockákra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Belerakjuk a burgonyát, apróra vágott csípős paprikát, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a pirospaprikát. Pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségre.

Hozzáadjuk az apróra vágott zeller és petrezselyem zöldet. Ha a burgonya megpuhult behabarjuk a levest a liszttel elkevert tejföllel. Egyet forralunk rajta, beledobjuk a felkarikázott virslit és levesszük a tűzről.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is