Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslis burgonyaleves csípősen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk. kanál pirospaprika
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 2 pár virsli
  • 2 szál zeller zöld
  • 2 szál petrezselyem zöld
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 ek. finomliszt
  • 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/


Elkészítése:

A vöröshagymát, paprikát és a szalonnát apróra a burgonyát kis kockákra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Belerakjuk a burgonyát, apróra vágott csípős paprikát, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a pirospaprikát. Pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségre.

Hozzáadjuk az apróra vágott zeller és petrezselyem zöldet. Ha a burgonya megpuhult behabarjuk a levest a liszttel elkevert tejföllel. Egyet forralunk rajta, beledobjuk a felkarikázott virslit és levesszük a tűzről.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/virslis-burgonyaleves-csiposen/