Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslis karfiolleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 2 pár virsli
  • 1 kis doboz tejföl
  • kevés ételízesítő
  • fokhagyma

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedem, majd ételízesítős vízben felteszem főni. A virslit közben sütőben megsütöm. Miután a karfiol megfőtt, néhány szép, ép rózsát kiveszek belőle, a többit tovább főzöm egy kicsit.

Amikor a karfiol túlfőtt, turmixgépbe teszem. Hozzáadok tejfölt, zúzott fokhagymát és egy kevés piros paprikát, majd az egészet összeturmixolom. A kapott pürét visszaöntöm a maradék főzővízbe, és hozzáadom az előzőleg félretett karfiolrózsákat is. A sült virsliket felkarikázom, majd ezt is a leveshez adom, és együtt összeforralom az egészet.

Melegen tálalva nagyon finom és laktató étel.

https://receptneked.wps.hu/levesek/virslis-karfiolleves/