Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcs levesek

Leves receptek

Vörösboros szilvaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg szilva 20 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 rúd fahéj szegfűszeg ízlés szerint 1 citrom 2 dl vörösbor a habaráshoz pedig tejszín és liszt (természetesen tejföllel is készíthető, de javaslom inkább a tejszínt hozzá, mert sokkal lágyabb és finomabb ízt érhetünk el) Elkészítése: A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk. Eközben 1,5-2 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2014.11.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg szilva
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 rúd fahéj
  • szegfűszeg ízlés szerint
  • 1 citrom
  • 2 dl vörösbor
  • a habaráshoz pedig tejszín és liszt (természetesen tejföllel is készíthető, de javaslom inkább a tejszínt hozzá, mert sokkal lágyabb és finomabb ízt érhetünk el)


Elkészítése:

A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk. Eközben 1,5-2 liter vizet felforralunk 20 dkg cukorral. Előveszünk egy másik edényt, amiben a bort, a fűszerekkel és vaníliás cukorral valamint a szeletelt citrommal szintén felforraljuk. Leszűrjük majd félretesszük.

Ha felforrt a cukros víz, tegyük bele a szilvát, majd újra forraljuk fel. Most jöhet a habarás a tejszínnel és liszttel. Öntsük hozzá a korábban félretett fűszeres vörösbort majd újabb forralás után már csak hűteni kell és fogyasztani.

Jó sokszor került a bejegyzésbe a forralás szó, de hát tényleg ez ennek a szilvalevesnek a lényege.

Tálaláskor érdemes tejszínhabbal és menta levéllel díszíteni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is