Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vöröslencse leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg vöröslencse
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 0,25 fej zeller
  • 2 szál zellerlevél
  • 2 szelet kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál feldarabolt póréhagyma
  • 4 dl füstölt oldalas főzőlé vagy leves alaplé
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 csipet szárított petrezselyemzöld
  • 2 csipet szárított lestyán
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • só
  • ízlés szerint lehet tenni bele kis chili paprikát

Elkészítése

A felhevített olívaolajon kicsit megdinszteljük a felaprított póréhagymát, sárgarépát, zellert, petrezselymet, kaliforniai paprikát.

Meghintjük a liszttel, kicsit összeforgatjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, pici chili paprikát, ráöntünk két- három dl hideg vizet és a füstölt hús vizét vagy leveslevet.

Fűszerezzük petrezselyemmel, lestyánnal, zellerlevéllel. Megsózzuk és kis lángon főzzük. Amikor majdnem puhák a zöldségek, akkor beletesszük a vöröslencsét. Az egészet készre főzzük.

Forrón kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/voroslencse-leves/