Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vöröslencsés csicseriborsó leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg vöröslencse
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • őrölt római kömény
  • só
  • 2 hámozott paradicsom
  • 2 dl görög joghurt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kápia paprika
  • kevés bors
  • 1 l zöldség alaplé


Elkészítése:

Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Keverjük hozzá a köményt és a paprikát. Adjuk hozzá a lencsét, amit 5 órán át áztattunk előtte.

Hozzáadjuk a paradicsomot, majd az alaplével felöntjük. Megfőzzük, és utána botmixerrel pürésítjük, majd a csicseriborsót hozzáadva főzzük tovább néhány percig, végül sózzuk, borsozzuk.

A legvégén keverjük bele a joghurtot és az apróra vágott petrezselymet, majd tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/voroslencses-csicseriborso-leves/