Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Zeller krémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zellerkrémleves egy könnyű, egyszerűen elkészíthető fogás. A zeller karakteres ízét a sárgarépa, a hagyma és a fűszerek teszik teljessé, a tejföl pedig krémessé varázsolja a levest.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
juhaszviki
Beküldte: 2013.10.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A zellert és a sárgarépát megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A zeller leveleket megmossuk és durvára aprítjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd mindent egy lábasba teszünk. Felöntjük körülbelül 1 liter vízzel, sóval ízesítjük, és addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

Ha a zöldségek már fakanállal is könnyen áttörhetők, botmixerrel krémesre pürésítjük. Ízlés szerint sóval, borssal és kevés szerecsendióval fűszerezzük. Hozzákeverjük a tejfölt, szükség esetén kevés vízzel hígítjuk, majd még egyszer átforraljuk.

Forrón tálaljuk, tetejét megszórhatjuk apróra vágott zellerlevéllel.

Tipp

Ha még selymesebb levest szeretnénk, a tejföl helyett tejszínt is használhatunk. Pirított kenyérkockával vagy reszelt sajttal tálalva tartalmasabbá tehetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
juhaszviki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is