A zellert és a sárgarépát megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A zeller leveleket megmossuk és durvára aprítjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd mindent egy lábasba teszünk. Felöntjük körülbelül 1 liter vízzel, sóval ízesítjük, és addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Ha a zöldségek már fakanállal is könnyen áttörhetők, botmixerrel krémesre pürésítjük. Ízlés szerint sóval, borssal és kevés szerecsendióval fűszerezzük. Hozzákeverjük a tejfölt, szükség esetén kevés vízzel hígítjuk, majd még egyszer átforraljuk.
Forrón tálaljuk, tetejét megszórhatjuk apróra vágott zellerlevéllel.
Tipp
Ha még selymesebb levest szeretnénk, a tejföl helyett tejszínt is használhatunk. Pirított kenyérkockával vagy reszelt sajttal tálalva tartalmasabbá tehetjük.