Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zeller krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db zeller
  • 2 db zellerzöld
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítése

A zellert és a sárgarépát megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A zeller leveleket megmossuk és durvára aprítjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd mindent egy lábasba teszünk. Felöntjük körülbelül 1 liter vízzel, sóval ízesítjük, és addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

Ha a zöldségek már fakanállal is könnyen áttörhetők, botmixerrel krémesre pürésítjük. Ízlés szerint sóval, borssal és kevés szerecsendióval fűszerezzük. Hozzákeverjük a tejfölt, szükség esetén kevés vízzel hígítjuk, majd még egyszer átforraljuk.

Forrón tálaljuk, tetejét megszórhatjuk apróra vágott zellerlevéllel.

Tipp

Ha még selymesebb levest szeretnénk, a tejföl helyett tejszínt is használhatunk. Pirított kenyérkockával vagy reszelt sajttal tálalva tartalmasabbá tehetjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/zeller-kremleves-2/