Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Zeller krémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zeller krémleves selymes, tápláló és ízletes fogás, amelyben a zöldségek gazdag aromája harmonikusan találkozik a fűszerekkel és a tejföl krémességével. Előételként és könnyű vacsoraként is nagyszerű választás, különösen friss pirított zsemlekockával tálalva.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.10.14.

Hozzávalók

Elkészítése

Zöldségek előkészítése

A vöröshagymát felkockázzuk, majd az olajon vagy zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott zellert, burgonyát, sárgarépát, fehérrépát, a fokhagymát, valamint a zeller- és petrezselyemzöldet. Pár percig fedő alatt együtt pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Leves főzése

Felöntjük 1 liter húslevessel, sóval, borssal és majoránnával ízesítjük, majd forrástól számítva 15–20 percig lassú tűzön főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

Krémesítés

A levest kissé hűlni hagyjuk, majd botmixerrel simára turmixoljuk. Belekeverjük a tejfölt, és ezzel együtt is átturmixoljuk, hogy igazán selymes állagot kapjunk. Ezután visszatesszük a tűzre, és hozzáöntjük a maradék 1 liter húslevest, majd felforraljuk.

Tálalás

A forró levest pirított zsemlekockával és reszelt füstölt sajttal kínáljuk, így még laktatóbb és ízesebb lesz.

Tipp

A krémleves különleges ízt kap, ha a zellert sütőben elősütjük, mielőtt a levesbe kerül. A tejföl helyett tejszínnel is krémesíthetjük, így még lágyabb lesz az állaga.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is