Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zeller krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej zeller (kisebből lehet 2 is)
  • 1 fej vöröshagyma
  • vaj
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • só

Elkészítése

Egy edényben körülbelül egy liter vizet forralok fel, és belehelyezek egy egész fej vöröshagymát. Megtisztítom, majd felszeletelem a zellert, és egy serpenyőben kevés vajon pár percig megpirítom. Ezután beleöntöm a levesbe. Addig főzöm, amíg a zeller puha nem lesz. A hagymát kiemelem, mielőtt szét tudna főni. Botmixer vagy turmixgép segítségével összeturmixolom, majd a tejszín feléből, kevés hideg vízzel habarást készítek. Ezzel besűrűsítem, összeforralom, majd levéve a tűzhelyről. A tejszín másik felét összeverem a tojássárgájával, folyamatos kevergetés mellett hozzámérek a forró levesből egy merőkanálnyit, majd az egészet beleöntöm a levesbe. Visszateszem a tűzre, megvárom, míg felforr, és így készül el. Zsemlekockákkal tálalom.

https://receptneked.wps.hu/levesek/zeller-kremleves/