Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zelleres-burgonya krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szem burgonya
  • 1 szál újhagyma
  • 0,5 db zeller
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • só
  • őrölt fehérbors
  • 1 liter alaplé
  • 1 dl főzőtejszín

Elkészítése

Egy kevés vaj és olaj keverékén megpirítjuk a felkarikázott újhagymát. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zellert és burgonyát, és puhára pároljuk. Kevés alaplével felöntjük, majd botmixerrel pépesítjük. Ezután hozzáadjuk a maradék alaplevet, felöntjük tejszínnel, és ha szükséges, utánafűszerezzük. Felforraljuk – és kész is!

Ha a leves túl sűrű lenne, hígítjuk még egy kevés alaplével, ha pedig túl híg, akkor egy teáskanál alaplével elkevert étkezési keményítővel sűríthetjük.

A ropogós chipshez a megtisztított, legyalult burgonyaszeleteket papírtörlővel szárazra töröljük, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Tálaláskor a leves tetejére tesszük a ropogós burgonyát, és pár csepp zellerolajjal megkoronázzuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/zelleres-burgonya-kremleves/