Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Leves receptek

Zelleres burgonyakrémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 dkg burgonya 15 dkg zeller gumó 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 kis szál sárgarépa 1,5 evőkanál kacsazsír 2 db babérlevél 3 evőkanál tejföl (válaszható) 1 mokkáskanál őrölt kömény két evőkanál pirított tökmag só, bors Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. A kacsazsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
veruss74
Beküldte: 2015.02.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 15 dkg zeller gumó
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kis szál sárgarépa
  • 1,5 evőkanál kacsazsír
  • 2 db babérlevél
  • 3 evőkanál tejföl (válaszható)
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • két evőkanál pirított tökmag
  • só, bors


Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockára vágjuk.

A kacsazsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zöldségeket és hagyjuk egy kicsit, dinsztelődni, néhányszor megkeverjük, vigyázzunk, hogy ne égjenek meg. Az a jó, amikor egy kissé letapad az edény aljára, (egy kis színt kap) mert így a zöldségek intenzívebb ízt adnak a levesnek.

Felöntjük annyi vízzel, amennyi a zöldségeket ellepi.

Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadjuk a babért, a köményt, fokhagymát. Fedő alatt, puhára főzzük a zöldségeket.

Amikor a zöldségek megpuhultak, kivesszük a babérlevelet és botmixerrel egyneművé keverjük.

Ha savanykásan szeretjük, akkor 3 evőkanál tejfölt keverjünk el egy tálkában egy merőkanálnyi forró levessel és így keverjük bele az egész levesbe, ezáltal, egy kellemes savanykást ízt kapunk.

Nem kell bele semmilyen lisztes sűrítés, mivel a pépesített zöldségek nagyszerűen besűrítik a levest.

Tálaláskor, adjunk hozzá diós-sajtos ropogóst, a tetejére szórhatunk néhány szem pirított tökmagot.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is