A zellert alaposan megtisztítjuk, majd lereszeljük vagy nagyon apróra összevágjuk. Egy fazékban felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a reszelt zellert, és egy-két percig pirítjuk, hogy kiemeljük az ízét. Ezután felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a húsleveskockát és a többi fűszert. A levest fedő nélkül felforraljuk, hogy a tej ne fusson ki, és a zellert puhára főzzük.
Közben elkészítjük a sűrítést: a paradicsompürét simára keverjük a liszttel és 3 dl vízzel, majd lassan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a forrásban lévő leveshez. Tovább kevergetve 5 percig forraljuk a levest, hogy besűrűsödjön és összeérjenek az ízek.
A galuskához a tojást kikeverjük az olvasztott, de már nem forró vajjal és a liszttel, majd egy csipet sóval ízesítjük. A masszából kis galuskákat szaggatunk a forrásban lévő levesbe, és megfőzzük őket.
Végül hozzáadjuk a megmosott és finomra aprított zellerzöldet, majd azonnal lehúzzuk a tűzről. Tálaláskor a leveses csészékbe friss, kockára vágott paradicsomot teszünk, és erre merjük rá a forró levest.