Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zellerkrém leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 zeller gyökér
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db burgonya
  • só
  • ételízesítő
  • víz

Elkészítése

A megtisztított sárgarépát, zellergyökeret és burgonyát kevés sóval, annyi vízben, ami éppen ellepi, feltesszük főni. Miután a zöldségek puhára főttek, az esetleg elfőtt vizet pótoljuk. Készítünk egy gyenge, világos rántást, amivel besűrítjük a levest. Ezután botmixerrel pürésítjük az egészet, hogy sima, krémes állagot kapjunk.

A kész levest apróra vágott petrezselyemmel és pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/zellerkrem-leves/