Elkészítése
Felteszünk forrni kb. 1 liter vizet, hozzáadjuk a fél fej vöröshagymát és egy kis sót. A megtisztított zellert kockákra vágjuk, majd vajon megpirítjuk. A megpirított zellert beletesszük a forrásban lévő vízbe, és közepes lángon addig főzzük, amíg a zeller teljesen puha nem lesz. Amikor a zeller megpuhult, a levével együtt passzírozzuk vagy turmixoljuk, majd visszatesszük a tűzhelyre és kis lángon tovább főzzük.
A tejszínt összekeverjük a tojássárgájával. A lisztből és a hideg vízből habarást készítünk, majd a tejszínes keverékkel csomómentesre keverjük. Ezt a keveréket hozzáöntjük a forrásban lévő zellerpéphez, és összeforraljuk.
Pihenni hagyjuk egy kicsit, majd pirított zsemlekockákkal tálaljuk. Jó étvágyat!
