Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zellerkrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagy fej zeller
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • kevés vaj
  • só

Elkészítése

Felteszünk forrni kb. 1 liter vizet, hozzáadjuk a fél fej vöröshagymát és egy kis sót. A megtisztított zellert kockákra vágjuk, majd vajon megpirítjuk. A megpirított zellert beletesszük a forrásban lévő vízbe, és közepes lángon addig főzzük, amíg a zeller teljesen puha nem lesz. Amikor a zeller megpuhult, a levével együtt passzírozzuk vagy turmixoljuk, majd visszatesszük a tűzhelyre és kis lángon tovább főzzük.

A tejszínt összekeverjük a tojássárgájával. A lisztből és a hideg vízből habarást készítünk, majd a tejszínes keverékkel csomómentesre keverjük. Ezt a keveréket hozzáöntjük a forrásban lévő zellerpéphez, és összeforraljuk.

Pihenni hagyjuk egy kicsit, majd pirított zsemlekockákkal tálaljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/zellerkremleves-4/