Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zellerkrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagy fej zeller ( feldarabolva)
  • 1 nagy fej burgonya ( feldarabolva)
  • 1 fej vöröshagyma ( apróra vágva)
  • 0,5 liter zöldségleves alaplé
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • só
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítése

A vöröshagymát egy kicsit megpirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a zellert és a krumplit, majd tovább pirítjuk őket. Ezt követően a zöldségekhez öntjük az alaplevet, és puhára főzzük őket, miközben sózunk, borsozunk, és a szerecsendióval ízesítünk. Ha a zöldségek megpuhultak, akkor adjuk hozzájuk a főzőtejszínt, még egyszer forraljuk fel a levest, majd turmixszoljuk le.

A zellerkrémlevest forrón, friss baguette-el, vagy pirított kenyérkockával kínálják.

Ha bort kívánnak a zellerkrémleveshez fogyasztani, akkor sauvignon blanc-t válasszanak.

 

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/zellerkremleves-5/