A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy lábosban a forró olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zellerzöldet és a sárgarépát, majd néhány percig pirítjuk, amíg kissé megpuhulnak.
Ekkor felöntjük az egészet a vízzel, és hozzáadjuk a babérleveleket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ételízesítővel ízesítjük. A levest közepes lángon főzzük kb. 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, és további 5-7 percig főzzük, amíg az is megpuhul. A babérleveleket eltávolítjuk, majd a levest botmixerrel simára turmixoljuk. A tejfölt egy kisebb tálban egy kevés forró levessel elkeverjük, majd óvatosan a leveshez adjuk, és alaposan elkeverjük.
Tálalhatjuk pirított kenyérkockával vagy krutonnal, de önmagában is ízletes.