Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zellerkrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag zellerzöld
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 kis szál sárgarépa
  • 150 g zöldborsó
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 db babérlevél
  • 1 liter víz

Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy lábosban a forró olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zellerzöldet és a sárgarépát, majd néhány percig pirítjuk, amíg kissé megpuhulnak.

Ekkor felöntjük az egészet a vízzel, és hozzáadjuk a babérleveleket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ételízesítővel ízesítjük. A levest közepes lángon főzzük kb. 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, és további 5-7 percig főzzük, amíg az is megpuhul. A babérleveleket eltávolítjuk, majd a levest botmixerrel simára turmixoljuk. A tejfölt egy kisebb tálban egy kevés forró levessel elkeverjük, majd óvatosan a leveshez adjuk, és alaposan elkeverjük.

Tálalhatjuk pirított kenyérkockával vagy krutonnal, de önmagában is ízletes.

https://receptneked.wps.hu/levesek/zellerkremleves-7/