Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zellerkrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kisebb zellergumó
  • 2 szál halványító zellerszár és annak levele
  • 1 szál újhagyma
  • 4-5 ek tejföl
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • vaj a dinszteléshez
  • 2-3 ek liszt


Elkészítése: A felaprított zöldségeket vajon megdinsztelem, majd rászórom a lisztet, összekeverem, felengedem annyi vízzel, hogy az ellepje. Lassú lángon puhulásig főzöm, majd összeturmixolom. Felengedem kb 1/5 liter vízzel, kevés ételízesítőt teszek bele, borsozom. Forrás után kiveszek belőle néhány merőkanálnyit, elkeverem a tejföllel, majd visszahabarom a tejfölös lét a levesbe. Sózom, pirított zsemlekockával tálalom.

[box style=”info”]Liszt helyett főtt burgonyával is lehet sűríteni[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/zellerkremleves-8/