Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Zellerkrémleves zsemlegombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zellert tisztítsuk meg, majd szeleteljük és vágjuk fel kisebb kockákra. A vajat és az olívaolajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a felkockázott zellert és pároljuk pár percig. Ezután szórjuk meg a liszttel, keverjük alaposan össze, öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt és a cukrot, ízlés szerint szerecsendiót és a citromlevet, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2021.10.01.

Zellerkrémleveshez

Zsemlegombóchoz

Elkészítése

A zellert tisztítsuk meg, majd szeleteljük és vágjuk fel kisebb kockákra.

A vajat és az olívaolajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a felkockázott zellert és pároljuk pár percig. Ezután szórjuk meg a liszttel, keverjük alaposan össze, öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt és a cukrot, ízlés szerint szerecsendiót és a citromlevet, majd főzzük puhára (közben kóstoljuk és ízlés szerint fűszerezzünk utána, ha szükséges).

Amikor a zeller puhára főt, vegyük le a levest tűzről, majd botmixerrel pépesítsük.

Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt, tegyük vissza a tűzre és kevergetve melegítsük forráspontig, majd zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk a levest melegen.

A zsemlét vágjuk fel kb 1 cm-es kockákra, majd tegyük egy serpenyőbe és pár pillanata alatt pirítsuk aranybarnára. (közben keverjük, rázogassuk, nehogy megégjen a zsemlekocka).

Ezután hagyjuk a zsemlekockákat kihűlni, majd öntsük rá a tejet, keverjük alaposan össze és hagyjuk pár percet állni.

A kolbászt vágjuk fel apró darabokra, és pár pillanat alatt süssük szép pirosra, majd keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, és utána rögtön vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

A tejes zsemléhez adjuk hozzá a teljesen kihűlt kolbászt, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a liszttel, adjuk hozzá az egész tojást, és alaposan dolgozzuk össze, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, mielőtt megformáznánk és megfőznénk.

A masszából nedves kézzel formázzunk diónyi gombócokat és enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük készre, majd szűrőkanállal szedjük ki és alaposan csepegtessük le (várjuk meg míg feljönnek a gombócok a víz tetejére, majd főzzük 6-7 percig).

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is