Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Zölbableves húsgombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 70 dkg zöldbab (friss,vagy mirelit) 3 szál sárgarépa 50 dkg darált hús 5-6 db csirkemáj 2 tojás liszt zsemlemorzsa finomra vágott petrezselyemzöld ízlés szerint só bors pirospaprika kevés olaj vagy zsiradék Elkészítése: A tisztított és darabolt zöldbabot a karikákra vágott sárgarépával kevés olajon sóval dinsztelni kezdjük. A májat pépesre kaparjuk egy éles kés segítségével, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sutemeny
Beküldte: 2015.07.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg zöldbab (friss,vagy mirelit)
  • 3 szál sárgarépa
  • 50 dkg darált hús
  • 5-6 db csirkemáj
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • finomra vágott petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só
  • bors
  • pirospaprika
  • kevés olaj vagy zsiradék


Elkészítése:

A tisztított és darabolt zöldbabot a karikákra vágott sárgarépával kevés olajon sóval dinsztelni kezdjük. A májat pépesre kaparjuk egy éles kés segítségével, és a darált húshoz adjuk. Hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával hintjük meg, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. Ebből diónyi gombócokat formázunk vizes kézzel.

Mikor a zöldségek félig puhák, egy kanál liszttel megszórjuk, pirítjuk 1-2 percig, pirospaprikát adunk hozzá, és felöntjük 2 liter vízzel.

Mikor a leves újra forr, beledobáljuk a gombócokat, és 15-20 percig főzzük. A legvégén 1 tojásból és lisztből készült galuskát szaggatunk bele, megszórjuk petrezselyemzölddel, és tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Sutemeny
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is