Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Krémlevesek

Leves receptek

Zöld fűszeres burgonyakrémleves burgonya chipsel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zöld fűszeres burgonyakrémleves igazi melengető fogás, amelyet a majoránna, a tárkony és a babérlevél tesz különlegessé. Selymes, krémes állaga mellett a ropogósra sült burgonyachips ad neki izgalmas kontrasztot. Egyszerű hozzávalókból készül, mégis tartalmas és különleges leves kerülhet az asztalra.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
szani78
Beküldte: 2013.09.17.

Hozzávalók:

Chips

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket – a majoránnát, a tárkonyt és a babérlevelet –, majd fedő alatt puhára főzzük.

Közben a chipshez a burgonyát nagyon vékonyra szeleteljük, és bő forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsöpögjön. Ízlés szerint megsózzuk, vagy pikáns fűszerkeverékkel, hagymaporral is feldobhatjuk.

Amikor a levesben a burgonya megfőtt, levesszük a tűzről, és kb. 15 percet pihentetjük, hogy ne legyen forró a turmixolásnál. Botmixerrel vagy turmixban simára pürésítjük, majd visszatesszük a tűzre és óvatosan felforrósítjuk. Ekkor hozzákeverjük a tejfölt, és elzárjuk a lángot.

Forrón tálaljuk, a tetejére ropogós burgonyachipset szórunk.

Tipp

A levest gazdagíthatjuk reszelt sajttal vagy pirított szalonnakockákkal is. Ha még krémesebb változatot szeretnénk, a tejföl mellé adhatunk egy kevés tejszínt is, ami selymesebbé teszi az állagát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is